Esther van Vliet: Innmiddels zijn we 4,5 maand verder. We hebben er ruim vier jaar aan gewerkt, maar ineens is het dan achter de rug: Het WK (Para) Handboogschieten. Dat is best gek kan ik je melden. Jaar in en jaar uit werk je aan een Wereldkampioenschap, de twee weken topsport zijn het hoogtepunt en daarna is het klaar en afgesloten. Toch?!
Vanaf 3 juni begaf team Thinc ahead zich ruim 2,5 week in ’s-Hertogenbosch. We trapten af met de opening op de Markt en het Stadhuis, waar we middels een flashmob dansers en muzikanten over de markt lieten krioelen. Hun act eindigden op het Stadhuis. Op het Stadhuis werden de officiële openingshandelingen verricht -denk aan de eed afleggen, het hijsen van de Nederlandse vlag en het volkslied wat a capella gezongen werd- en daarmee was het WK (Para) Handboogschieten officieel geopend.
’s-Hertogenbosch was omgeturnd tot een WK-stad. Het gebied van de Dukes en het Zuiderpark was twee weken lang het hart van de organisatie. Atleten, vrijwilligers, pers en VIPs liepen door elkaar heen. Elke dag zie je weer dezelfde gezichten en in de loop van de week zie je nieuwe vriendschappen ontstaan. Het mooie aan het WK (Para) Handboogschieten was dat het zoveel meer was dan alleen de topsport. Er werd niet alleen getraind op het Zuiderpark, gekwalificeerd op de Dukes en finales geschoten op de Parade… Er werd ook een Archery4Everyone dag georganiseerd, waarbij iedereen (met of zonder beperking) aan mee kon doen. Er was een dag voor ouderen die BowBingo speelden, de bingonummers werden geschoten door een handboogschutter, in plaats van dat deze werden gedraaid. Maar ook kwam er uit elke grote stad in Nederland een bus vol kinderen naar ’s-Hertogenbosch om kennis te maken met de Handboogsport. Naast het verwelkomen van deze doelgroepen, was er qua entertainment ook veel te beleven. Op een dinsdagmiddag werden de Oranjeleeuwinnen live aangemoedigd op een groot scherm en was er een volle Parade bij optredens van ‘Hart voor Muziek’ en de Edwin Evers band!
Binnen onze rol als verantwoordelijke voor Communicatie en Side-events ben ik het meest trots op de maatschappelijke side-events die we hebben opgezet, uitgevoerd en hoe we met de handboogsport en het WK zoveel hebben kunnen brengen naar andere doelgroepen. De vele kinderfeestjes die zijn gegeven aan kinderen die normaal niet de middelen hebben om dit te doen, de ouderen die we de dag van hun leven hebben bezorgd en ook de vele mensen met een beperking die we hebben laten zien dat werkelijk iedereen kan handboogschieten en dus sporten!
Terug naar mijn eerste alinea. Is daarmee dus het WK klaar en afgesloten? Nee, zeker niet! Naast de papieren rapportages ?, blijft er bij zoveel mensen een mooie herinnering, een kans op een sportcarrière of een vriendschap over! En waarom is dit het gedeelte waar ik zo trots op ben? Het is niet voor niks dat ons bedrijf de pay-off “Create a Legacy” heeft. Overal waar we komen en waar we aan mogen bijdragen willen we altijd iets achterlaten. Van een fysieke plek om te blijven sporten, een handvat om zelf verder te bouwen tot een glimlach en geluksmoment wat iemand altijd zal koesteren!